13 April 2012

sebelas haribulan empat was cuti umum


takde gi mane..duk rehat kat rumah je..ekh tak..tengahari tu keluar jap gi kedai beli barang nak masak..sebab tekak ni teringinnn sangat nak makan seafood cabonara..lagipun nak masak ni memang simple je tak renyah cam nak masak bolognese sauce..huhu..pade aku la..huhu..

bahan-bahan: spegeti spiral, sebijik capsicum hijau, 3pcs sosej potong ikut suke korang, sotong, udang, crab stick, setin sos cabonara prego, fresh milk, bawang besar sebijik cincang halus, herbs, 2 3biji cili padi <-last minit masuk kan.. -___-' for second time buat cabonara ni, aku try rebus segale tok nenek seafood..

care aku masak: tumis je bawang besar tu..dah naik bau, aku masukkan pulak sos cabonara tu..pastu masukkan fresh milk tapi tak semua arr aku tuang..errr separuh botol pon tak sampai aku..suku je kot..ntah aku tak sukat..he.. -__- sebab aku nak minum jugak susu tu..teheee..pastu kacau-kacau dia..menggelegak kuah tu baru aku campak masuk capsicum n segale tok nenek seafood yang aku rebus awal tadi..last baru tambah herbs tyme n oregano leaves..

dah nak tutup api tu adik aku kate "cam tak pedas jekkk..tak reti ah kalau tak pedas"..boleh???lempang laju-laju dengan sudip nak..V___v cess..bile kate cepat gi amik cili padi potong2 masuk dalam kuah nih..laju je kau ekh..layankan jelah..

our menu for brunch+dinner: seafood cabonara
side dish : popiah segera+kopok lekor import from ganu..tengs mek!
= kenyang kebuncitan.. /


asal cuti duduk rumah je, nak makannnn..duk rumah je makannnnn..jap-jap makannn..kang kejap2 masuk dapur bukak tutup esbok cari sumthin' to eat..mulut tu asyik nak menguyah je..pastu meroyan baju sume tak muat.. #stressmak



No comments: